Best eng!

Ik voelde dit moet ik doen, maar toen ik erover naging denken dacht ik misschien ook maar niet. Want het is best wel eng, dan sta je voor zo’n groep mensen en dan moet je praten en weet je wel wat er allemaal mis kan gaan? Niemand die luistert, stem weg, enzovoort, enzovoort. En toch heb ik het gedaan. Puur vanuit mijn gevoel heb ik de email verstuurd. En het antwoord was: Ja graag!

Dus daar stond ik afgelopen zaterdag voor een groep van zo’n 50 man en vrouw tijdens een zomerfeest. Ik deed een live geleide meditatie. De toeschouwers luisterde naar mijn stem en volgde mijn verhaal. En wat een gevoel om iedereen zo te zien ontspannen. Werd er bijna stil van, maar dat kon natuurlijk niet. Niemand keek naar mij, ik had gezegd dat ze hun ogen moesten sluiten, maar ze zaten wel allemaal naar mij te luisteren.

En ze waren een eind weg. Het duurde even voordat ze hun ogen weer opende en er weer gesproken werd. Iedereen was loom geworden en voelde zich ontspannen. De reacties waren: “Hele fijne meditatie”, “Prachtig, bedankt”, “Je hebt een fijne stem en goede intonatie”, “Je nam me meteen helemaal mee”. Mijn zoon, 7 jaar, stond naast me te glimmen van trots. Hij was trots op mij!

De meditatie had ik speciaal voor dat zomerfeest geschreven. Op de langste dag, de dag van midzomer ben ik gaan mediteren over de inhoud van de meditatie. Toen heb ik de meditatie in flow, in één keer, geschreven. Helemaal toegespitst op de situatie, het onderwerp en de stemming van het feest. En het klopte, de meditatie paste helemaal bij het feest!

In januari ben ik begonnen met geleide meditaties schrijven. Iedere volle maan organiseer ik een online maanviering waarvoor ik meditaties schrijf. Deze neem ik dan op en plaats ik in mijn online academie zodat de deelnemers er naar kunnen luisteren.

Wil je het ook een keer ervaren? Doe dan mee met de online maanviering van aanstaande zondag, het kan nog net!

Liefs,

Share This:

2 reacties op “Best eng!

  1. Heb genoten van je prachtige meditatie. Hoop dat er nog heel veel volgen. Wees trots op jezelf.

  2. Hello i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i read this article
    i thought i could also make comment due to this
    brilliant post.

Reacties zijn gesloten.