Bij jezelf zijn

Even geen zin in geklets aan mijn hoofd. Ik zit in de wachtruimte van het zwembad. Ik zit in een hoekje en ik heb mijn koptelefoon op. Ik heb hoofdpijn en het geklets is me gewoon te veel.

Het was een paar dagen geleden nieuwe maan en dat is de tijd om je in jezelf te keren. Even stil staan en reflecteren. Op die dag begon ook mijn menstruatie, een dubbele reden om dicht bij mezelf te blijven. Gisteren ging alles nog prima, maar vandaag heb ik alleen maar behoefte aan mezelf.

Best lastig in een ruimte waar je niet alleen bent en er veel gepraat wordt. Waar veel energie en stemmingen zijn die niet van jezelf zijn. Energie en stemmingen die je feilloos aanvoelt en die invloed op jou hebben.

Wanneer ik goed in mijn vel zit, dan kan ik het makkelijk aan dan pik ik op wat ik nodig heb en de rest laat ik langs me heen gaan. Maar wanneer ik menstrueer dan voel ik me de eerste dagen gewoon bleh. Dan heb ik tijd voor mezelf nodig en wil ik gewoon met niemand praten.

En zo voel ik me nu en ik zit in de wachtruimte van het zwembad terwijl mijn dochter zwemles heeft. Ik heb haar beloofd dat ik blijf wachten omdat ze het allemaal nogal spannend vind.

Om toch bij mezelf te blijven, sluit ik me af. Boek, koptelefoon met muziek en mijn luikjes dicht. Mijn omslagdoek om maakt mijn ruimte ook gevoelsmatig mijn ruimte. Ik zit in mijn eigen cocon,  hoef niet naar de gesprekken van andere te luisteren en houd ik ongewenste energie en stemmingen buiten. Me time gecreëerd in een drukke omgeving.

Jezelf afsluiten staat misschien asociaal, maar soms is het gewoon nodig. Op deze manier bescherm ik mijn energie, mijn zijn. Zo blijf ik bij mezelf en blijft mijn energie van mij. Straks ben ik er weer, maar nu even niet.

Soms is het gewoon even nodig, tijd voor jezelf nemen. En als dat niet lukt wanneer je alleen bent, dan kan dat best in een ruimte als een wachtruimte of in de trein of bus. Hoeveel mensen zitten er niet met hun koptelefoon op in de trein?

Tijd voor jezelf laad namelijk je batterij weer op zodat je later weer beter gezelschap bent. Het is dus heel goed om soms te zeggen: “Nu even niet.”. Je bent het waard en je omgeving ook.

Leef vanuit je hart.

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten