Dank je wel!

Voel jij je wel eens heel dankbaar van binnen? Zo dankbaar dat je hele lichaam ervan gaat gloeien? Echte diepe dankbaarheid? Kan jij zien hoe mooi je leven is? Kan jij genieten van de kleine dingen en je daar dankbaar voor voelen?

Vandaag voel ik het in mijn hele lijf, van mijn kruin tot mijn tenen. Ik voel het in elke vezel, dankbaarheid. Nu is er de laatste tijd heel veel gebeurd waar ik dankbaar voor ben. Grote en kleine dingen, maar het zijn vooral die kleine dingen die het leven zo mooi maken.

Vorige week heb ik de eerste lancering van mijn kruidenworkshop gehad en de eerste workshop zit vol! Echt helemaal vol. Ik kan 10 mensen kwijt en er melden zich 15 mensen aan. Een luxe positie waar ik echt heel dankbaar voor ben. En deze workshop heeft ook de potentie om een mooi vervolg te krijgen. En dat geeft een heel mooi gevoel.

Zaterdag had ik een masterclass bij mijn mentor, die ging over omgaan met je schaduwkant. En tijdens deze workshop heb ik veel inzichten gekregen door wat mijn mentor zei en door de andere deelnemers zeiden en deden. Het was een prachtige dag met een lach en een traan. Een dag waarbij ik diep naar binnen ging en heel veel steun heb mogen ontvangen. En dat vult mij met grote dankbaarheid. Want ik weet nu dat ik er niet alleen voor sta, ik heb een hele groep lieve mensen achter me!

Wanneer ik in bos loop zijn het de kleine dingen die me blij maken. Het zingen van de vogels, de nieuw bladeren aan de bomen, de bloemen die bloeien, schoonheid van een regendruppel op een blad en de fijne rust die er heerst. Ik ben dankbaar dat ik daar keer op keer van mag genieten. Maar ik ben ook dankbaar voor de rust die het bos mij brengt. Wandelen door het bos werkt meditatief, de Japanners noemen het een bosbad, probeer het maar eens.

Als moeder is het mooiste toch de blije gezichten van mijn kinderen. Telkens wanneer ze een arm om me heen slaan en mij een knuffel geven, geniet ik. Dan hoop ik dat ze dat nog lang blijven doen. Iedere dag ben ik dankbaar dat ze hun liefde voor mij laten zien en dat ze blij zijn dat ik er ben. Dat kan makkelijk veranderen, dat weet ik en daarom ben ik er ook zo dankbaar voor.

Waar ik ook zo ontzettend dankbaar voor ben, is dat ik nu zie wat het universum op mijn pad brengt. Dat ik dagelijks krijg wat ik nodig heb om mijn doel te bereiken. Alle kleine en grote zetjes in de rug die de afgelopen week duidelijk heb mogen ontvangen. Alle tekenen dat ik op de goede weg zit en dat ik gewoon mezelf mag zijn. En dat is misschien nog wel het mooiste.

En ik ben jou ook dankbaar. Jij die dit blog leest. Of je nu regelmatig mijn blog leest of vandaag voor het eerst of alleen vandaag, ik ben dankbaar dat je het leest. Ik hoop dat ik je mag inspireren met mijn teksten. Als ik je aan het denken zet, dan heb ik mijn werk goed gedaan. Dank je wel dat je er bent!

Dankbaarheid opent vele deuren. Iedere dag stil staan bij waar je dankbaar voor bent, maakt dat je blijer in het leven staat. Het zorgt ervoor dat je positieve dingen aantrekt in je leven zoals liefde, die leuke baan en goede energie. Je hoeft niet alleen dankbaar te zijn voor de grote dingen, juist niet eigenlijk. Dankbaar zijn voor de kleine dingen zoals de zon die weer schijnt of juist omdat het regent. Dat je weer gezond wakker geworden bent of omdat de vogels buiten zo mooi zingen. Misschien ben je wel dankbaar dat de buurman juist even niet aan het zingen is.

Sta dagelijks even stil bij waar je dankbaar voor bent en voel die dankbaarheid ook echt in je hele lijf. Wanneer je dit doet, gaan er dingen veranderen. Neem dat maar van mij aan.

Leef vanuit je hart.

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten