De eerste keer

Echt nerveus was ik niet, maar spannend vond ik het wel. Mijn eerste workshop geven aan een groep onbekende dames. Ik had het beeld van een gezellig ochtend in mijn hoofd. Maar wat hadden zij voor ogen?

De voorbereidingen verliepen voorspoedig. Het was alleen wat moeilijker om aan de vijzels te komen, maar ook dat is gelukt. Bestellingen werden op tijd afgeleverd, het werkboek was op tijd klaar en geprint en ook de keuken had een poetsbeurt gekregen. Alles verliep zoals ik het ingedacht had.

En dat is best uitzonderlijk, normaal wanneer je iets organiseert dan gaat er wel iets mis is mijn ervaring. Maar ik hoefde mijn planning niet aan te passen. Het enige dat ik niet gedaan heb, was de ochtend van de workshop nog een kruidenthee samenstellen om mijn gasten mee te ontvangen. Dat zou ten koste gaan van mezelf, dus dat heb ik achterwege gelaten.

Aan het begin van de workshop deed ik mijn verhaal, hoe is het zo gekomen dat ze bij mij aan de keukentafel zitten om hun eigen kruidenthee te maken? Dat was niet zomaar gebeurd, daar zat een hele geschiedenis aan vooraf. En dat is een leuk verhaal om de workshop mee te beginnen.

Alles wat ik zeggen wilde vloeide uit mijn mond, het voelde alsof ik precies stond te vertellen wat ik moest vertellen. Er kwamen vragen en ik kon ze zonder moeite beantwoorden. Terwijl de deelnemers druk bezig waren hun thee samen te stellen, kon ik hen bij staan met raad en daad. En de dames hadden duidelijk veel plezier tijdens de workshop.

Het weekend ervoor had in nog aan een masterclass deelgenomen bij mijn mentor. Zij zei tegen mij: “Ga er staan, wees de leraar. Ze zitten op je te wachten.” En dat heb ik gedaan. Ik ben er gaan staan en ik was de leraar. Ik heb mijn kennis gedeeld. Zo moest het zijn.

Nadat de laatste gast de deur uit was, heb ik nog flink staan stuiteren van blijdschap. Wat een heerlijk gevoel is het om zo’n workshop te geven. Om anderen te leren over de kruiden en om ze de tools te geven om zelf hun kruidenthee te maken. Een prachtig gevoel.

Waarom ik dit doe? Omdat ik mijn kennis graag met je deel en ik hoop dat ik jou ook wijzer mag maken. Zo hoop ik de wereld mooier te maken.

Ook een keer deelnemen aan de workshop? Meer informatie vind je hier.

Leef vanuit je hart,

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten