De rust kwam binnen

Aan de buitenkant zag je het niet, ik werd vaak als rustig beschreven, maar van binnen was er veel onrust. Mijn lontje was erg kort, vooral naar mijn kinderen. Ik kon weinig van ze hebben. Ook in huis was het onrustig, alsof er steeds maar storm kwam. En zo voelde ik me ook, vol bliksemschichten, harde wind en donder. Van binnen was er geen rust en de spanning werd steeds groter.

En wanneer je bij jezelf merkt dat je veel onrust hebt, dat er van binnen veel spanning is, dan is dat de eerste stap naar er wat aan doen. En zoals alles op je pad komt dat je nodig hebt, kwam er een meditatie challenge op mijn pad. En die ben ik gaan doen. Het was de eerste challenge die ik trouw iedere dag gedaan heb en afgemaakt heb.

Iedere dag ging ik voor mijn altaar zitten en ging ik trouw mediteren. Het was maar 5 minuutjes, maar dat was genoeg. Met kleine stapjes ging het steeds beter. Iedere dag kwam er een beetje meer rust van binnen. Iedere dag ging het lichtje in mijn hart steeds feller schijnen. Iedere dag voelde ik me vrolijker van binnen. Ik kwam steeds dichter bij mijn eigen ik.

En dat voelt nog steeds heel goed. Ik mediteer nog steeds iedere dag voordat ik aan het werk ga. Ik maak mijn hoofd leeg en breng kalmte in mijn lijf. Ik laat de stress van de ochtend (kinderen schieten nooit op als ze naar school moeten 😉) gaan, kom bij mezelf en ga aan het werk.

Mediteren inspireert me ook enorm. Wanneer je zo in stilte zit en even nergens aan denkt dan komen de mooiste ideeën binnen. Zo ook deze. Omdat meditatie zo goed voor mij werkt en ik het leuk vind om geleide mediatie te maken, heb ik een meditatie voor jullie. Gratis. Zodat jij ook kan ervaren wat meditatie voor je doet.

De meditatie zorgt voor een connectie met de aarde. In ons dagelijks leven zijn we veel in ons hoofd bezig waardoor we moeilijk ontspannen. Een meditatie, en zeker eentje die ons verbind met de aarde, haalt ons uit ons hoofd en brengt ons weer terug in de rest van ons lijf.

Probeer het gewoon een keer, het enige dat het je kost is 10 minuten luisteren en ontspannen. Beter kan niet toch? Wanneer je hiernaast je email adres achterlaat, kan je de meditatie meteen geluisteren.

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten