De Weg Vinden

Ken je dat, je loopt een bouwmarkt in, zo’n mega winkel en je loopt in één keer naar de goede plek? Nee? Dat gebeurde mij vroeger ook nooit, maar tegenwoordig wel. De eerste keer dacht ik dat het toeval was, maar toen het nog een keer gebeurde, in een winkel waar ik nog nooit geweest was, wist ik dat het geen toeval was.

De eerste keer dat dit gebeurde was vlak voor de zomer vakantie. Tijdens een zomerfeest ging ik bloem schilderijtjes maken met kinderen en daarvoor had ik breed dubbelzijdig plakband nodig. Tapijt tape leek mij het handigste. Dus ik naar de Praxis, hier in Ede echte een megawinkel waar ik niet zo vaak kom. Met het dubbelzijdige tape in mijn hoofd liep ik de winkel binnen. Geen idee waar ik moest zijn, bleef ik even staan. Ik dacht aan de tape en begon een kant op te lopen. Het eerste pad waar ik in liep, was het pad waar ik moest zijn. Daar lagen allerlei soorten dubbelzijdig tape. En het mooiste was, de tape was nog ecologisch ook. Dat maakte het voor mij nog mooier, want zorgen voor de natuur vind ik belangrijk.

De tweede keer dat ik dit bewust mee maakte, was vorige week. Deze keer was ik opzoek naar doorzichtige plakhaakjes. Ik wilde mijn vijfpuntige sterren lampje aan mijn nieuwe bureau hangen zonder gaten in mijn bureau te maken. Bovendien zouden de doorzichtige haakjes niet zo er opvallen op mijn bureau. Dus ik toog weer naar de bouwmarkt.

Eerst naar de eerste bouwmarkt. Toen ik daar binnen kwam had ik geen idee waar ik heen moest. Ook had ik geen idee in welke richting ik moest lopen. Om niet de hele winkel af te hoeven zoeken, vroeg ik een medewerker om hulp. Met hem ben ik drie (!) locaties in de winkel af geweest, maar op geen van de drie locaties hingen de haakjes. Ik bedankte de man vriendelijk en verliet de winkel.

Gelukkig had ik de dag ervoor op internet opgezocht waar de haakjes te koop waren en naast de eerste bouwmarkt, waren ze ook te koop bij een andere bouwmarkt. Op naar de volgende bouwmarkt. In deze bouwmarkt was ik nog nooit geweest. Ik liep naar binnen en keek even rond. Toen liep ik rechtdoor, even om een stelling heen en een gangpad in. Even dacht ik dat ik verkeerd zat, maar toen zag ik ze hangen verder op in het pad. De doorzichtige plastic haakjes die ik graag voor mijn sterrenlampjes wilde hebben!

Was dit toeval? NEE!!! Beide keren was ik volledig gefocust op het artikel dat ik nodig had. Er stond ook maar 1 artikel op mijn lijstje voor die betreffende winkel, waardoor mijn focus helemaal op dat specifieke artikel kwam te liggen. Ik dacht dus helemaal nergens anders aan. Mijn intuïtie, hulp van een hogere macht of hoe je het ook wil noemen, leidde mij daar door direct naar het artikel. En doordat de haakjes bij de eerste bouwmarkt niet in de winkel waren, had ik geen idee waar ik heen moest.

Daarnaast had ik dit artikel blijkbaar echt nodig. Wil je iets kopen dat volledig onzin is, wat je echt niet nodig hebt, dan zal je het ook niet vinden. Dan had ik niet alleen bij de ene bouwmarkt de haakjes niet gevonden, maar ook bij de andere niet. Dan was de bedoeling dat ik die lampjes op een andere manier ophing of zelfs helemaal niet!

Toen ik de haakjes had gekocht en onderweg naar huis was, werd ik me ervan bewust dat ik bij de eerste bouwmarkt geen idee had waar ik heen moest omdat de haakjes daar niet aanwezig waren. Maar ik was me er ook van bewust dat ik de haakjes bij de tweede bouwmarkt ongelooflijk snel gevonden had ondanks dat ik geen idee had hoe de winkel ingedeeld was.

Hoe vaak vertrouw jij op je intuïtie?

Leef vanuit je hart.

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten