De Zomer Omarmen

Wanneer je naar de weersverwachting van deze week kijkt, is het nog maar moeilijk voor te stellen dat de zomer eigenlijk al over zijn hoogtepunt heen is. Op 21 juni stond de zon op haar hoogste punt en was het langste dag. Het hoogtepunt van de zomer dat al een aantal weken achter ons ligt.

De natuur is zicht aan het voorbereiden op de herfst. De beweging van planten bijvoorbeeld, is van de bloei naar het maken van vruchten en zaden gegaan. Hiermee zorgt de plant ervoor dat zijn voorbestaan zeker is. Aan de eikenboom beginnen de eikels te groeien en de braam is druk met het maken van sappige bessen.

De tijd om bloemen te oogsten is nu voorbij. De plant steekt daar zijn energie niet meer in, de focus licht nu op zaden en vruchten maken. Deze kan je dan wel weer gaan oogsten zodra ze rijp zijn. Granen zijn bij klaar voor de oogst, daarna volgen de vruchten. Bij een bezoek aan een pluktuin zal je alles goed kunnen zien.

Hoewel de zon zich naar het zuidelijk halfrond van onze aarde beweegt, is het deze dagen nog steeds erg warm. Tijd dus om het laatste deel van de zomer te omarmen. Dat is iets wat ik mezelf ten doel gesteld heb. Ik ben namelijk niet zo gek op de zomer en de zon. Dus best een uitdaging.

Bij het samenstellen van de gratis downloads voor mijn website, kwam ik een artikel over de zon en warmte tegen. Het vertelde wat zon en warmte allemaal voor je lichaam en geest doen. En dat vond ik een eyeopener voor mezelf. De weldaad van de zon is nou niet iets waar je mij veel over zal horen praten.

Warmte en zon geven je het volgende:

  • Vitaliteit
  • Energie
  • Balans
  • Warmte
  • Vreugde
  • Voeding
  • Hoop

Dat zette mij toch wel aan het denken. Hoe kan ik deze kanten van de zon om armen?

In de zon zitten is geen hobby van mij, ik vind het snel te warm. En als ik dan de weersvoorspellingen van de komende twee weken zie, bekruipt de stress mij. 30° en hoger! Daar krijg ik geen energie van, daar val ik van in slaap. Maar goed, dat is dan ook geen warmte, dat is hitte, warmte in de overtreffende trap. De zon in is dus niet echt een optie.

Zon is nodig om onze voeding te laten groeien. Samen met regen zorgt zon voor sappig fruit en mooie groenten. En daar zit meteen de factoor hoop in. Hoop dat er straks genoeg voedsel is om de winter door te komen. Maar de zon voed ons ook met een belangrijke vitamine, namelijk vitamine D. Even in de zon zitten maakt veel meer vitamine D dan ze ooit in een pilletje kunnen stoppen. En vitamine D is van belang voor veel functies in ons lichaam.

Ik denk de zomer ga omarmen door deze laatste zomer weken vroeg in de ochtend of in de avond te gaan wandelen. Dan is het niet te warm en pak ik toch het voordeel van de zon mee. En ik denk dat ik de lijst met ‘44 Dingen om te doen deze zomer’ zelf ook maar even download. Daar staan veel leuke activiteiten op om te doen, in en uit de zon. Eén ding wil ik graag gaan doen en dat is met z’n allen gaan vliegeren.

Hoe ga jij deze zomer omarmen?

Leef vanuit je hart,

 

PS: het document ‘Zeven Manier om te Genieten van Warmte’ en het document ’44 Dingen om te doen deze zomer’ kan je downloaden op de pagina SeizoensMagie.

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten