Even niet werken

Had je ook dat gevoel zo die laatste week voor kerst, dat de koek op was? Dat je op je tanden liep? Dat het gewoon even genoeg was? Ik wel. Ik had het plan om in de kerstvakantie nog een paar dagen te werken, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb voor mezelf gekozen.

Ik had grootste plannen zo die laatste week voor de vakantie, ik zou hoofdstuk 1 van mijn nieuwe programma afronden (content schrijven, video’s opnemen, werkboek maken), de maan challenge helemaal klaar zetten, nog vrijwilligers werk op school doen en dan nog de dagelijkse dingen erbij. Tja………eh nu ik het zo terug lees is het inderdaad wat veel. En zoals bleek, kon ik in dit geval niet heksen.

De week ervoor begon het al, het universum stapt flink op mijn rem. Mijn concentratie was verdwenen en ik begon mijn overzicht te verliezen. Mijn inspiratie was weg en ik dacht de hele tijd aan alles dat ik nog moest doen. Ook fysiek kreeg ik waarschuwingen, na een dag zitten had ik bijvoorbeeld last van mijn rug. Maar ook sloeg de vermoeidheid toe.

De eerste dagen probeerde ik er nog tegen in te gaan ik dwong mezelf te werken. In de tweede helft van de week was het met duidelijk dat ik mijn planning moest herzien. Mijn lichaam schreeuwde lichamelijk en geestelijk om rust.  Wat gedaan moest worden heb ik ingepland en dat wat kon wachten heb ik op de lijst voor januari gezet. Helaas betekende dit dat ik het weekend voor de kerst ook nog een paar uur moest werken.

Maar toen was het zo ver en was ik twee weken vrij. Twee weken lang even niet werken en tijd nemen voor mezelf, mijn gezin en mijn familie. Even geen verplichtingen en alleen leuke dingen doen. Samen kerst en oud en nieuw vieren en een dagje naar de dierentuin. Laat naar bed en heerlijk uitslapen.

Ik heb er wel van geleerd. Alles wat op me af kwam in die laatste weken heb ik nu in mijn planning op genomen. Ook de dingen die te maken hebben met de feestdagen, ik heb ze op de planning staan. Gewoon om te zorgen voor minder stress in de maand december en ontspannen aan de feestdagen te beginnen. Ik plan ook de twee weken kerstvakantie vrij zodat ik weer tijd kan vrij maken voor mijn gezin, mijn familie en alles wat ik belangrijk vind.

Laatst las ik een Facebook post van Angelique Piternella over het maken van je jaar planning. Ze gaf als tip om eerst je vrije dagen te plannen en daarom heen de rest. Dit omdat we eigenlijk allemaal voorbij gaan aan het belang van tijd voor onszelf en de dingen die we belangrijk vinden. Wanneer je deze dagen inplant en je daaraan houdt, laadt je met regelmaat je batterij op. Dan kom je tot jezelf en kan je je daarna weer concentreren op je werk en dergelijke. En wanneer ik terug kijk op hoe de maand december ben doorgekomen, ga ik deze tip in uitvoering brengen. Deze week maak ik mijn jaarplanning en ik begin met mijn vrije dagen. Doe je mee?

Leef vanuit je hart.

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten