Geel voor volharding

Het jaar begint goed, ik zit vol prachtige plannen en dit jaar moet het er toch echt van komen. Ik zet mijn ideeën op papier en begint aan mijn jaarplanning. Ik maak een fantastische lay-out voor de jaar planning die ik vervolgens print en ophang. Geweldig ziet het eruit. Ook de maandplanning staat klaar, zelfs al met de eerste vulling. En dan gebeurd er niets meer, de jaarplanning blijft leeg aan de muur hangen.

Waarom? Hoe kan het? Dit jaar zou ik het toch echt gaan doen? Ik ben toch iedere dag hard aan het werk. Ik doe veel maar toch gebeurd er niet wat ik wil dat er gebeurd. En dan lees ik een artikel over de kleur geel, het zonnevlecht chakra en hoe deze helpt bij volharding en doorzettingsvermogen. En dat zette me goed aan het denken.

Dat is het wat er steeds niet gebeurd, ik zet niet door. Ik begin ergens aan en maak het niet af. Iets dat in dit huis heel veel gebeurd en die cirkel moet ik zien te doorbreken. Doorzetten is mijn motto voor de komende tijd. Planning voor dit jaar afmaken, al mijn mooie plannen een deadline geven en uit laten komen. Ik ga het doen!

En om mijn doorzettingsvermogen te stimuleren maak ik gebruik van de kleur geel. ’s Ochtends mediteer ik met een gele kaars. Ik focus me op de kleur van de kaars en de vlam. Ik adem geel in naar mijn zonnevlecht en visualiseer het door mijn hele lichaam.

Ook maak ik gebruik van wierook die voor mij de kleur geel vertegenwoordigd. Deze heb ik tijdens mijn heksenopleiding zelf samen gesteld. De kruiden en de hars heb ik geselecteerd op hun geur. Samen maken ze voor mij de kleur geel in geur.

En wanneer ik zo achter mijn bureau zit en om me heen kijk, zie ik dat er aardig wat geel op mijn bureau aanwezig is. En dat heb ik onbewust gedaan. Begin dit jaar heb ik andere boeken op mijn bureau gezet en van deze boeken hebben er 4 een gele rug. Daarboven hangt een afbeelding van een gele maan en een post-it met een gele pin erin. Dan liggen er nog een gel puntenslijper, een gele marker en gele post-its.

Vorige week heb ik ook al bewust gele narcissen gekocht voor op mijn altaar en aan het balkon. Ik omgeef me steeds meer met de kleur geel, bewust en onbewust. Ik heb het echt nodig en ik ga er gebruik van maken om te komen waar ik wezen moet. En weet je wat nog het mooiste is? Geel maakt me blij!

Wanneer je je ogen sluit en denkt aan kleur, wat is de kleur die als eerste in je op komt? Hoogst waarschijnlijk is dat de kleur dit jij op dit moment nodig hebt. Wat betekend deze kleur voor jou? Kan je je erin vinden? Kom je er niet uit, laat dan een reactie achter hieronder en dan kijk ik even met je mee.

Leef vanuit je hart.

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten