Heks en kleur

Nadat ik in februari 2009 was ingewijd als heks, had ik de smaak van zelf ontwikkeling te pakken. Ik wilde meer. Dat ik inmiddels zwanger was van mijn eerste kindje, stond me niet in de weg. Verder studeren op een onderdeel van de hekserij, maar welke er zijn er zo veel!

Kleur heeft mij altijd getrokken, al zou je soms het tegenovergestelde denken bij het zien van mijn zwarte kleding . Tijdens mijn MBO en HBO opleidingen vond ik het heerlijk om met kleur bezig te zijn. Ik kon uren bezig zijn met verven mengen, net zolang tot ik de juiste kleur had. Of met kleuren bij elkaar zoeken tot ik de mooiste combinaties had.

Tijdens mijn heksenopleiding maakte ik kennis met de helende kracht van kleur. We gaan hierbij uit van de verschillende Chakra’s, of wel energie punten op het lichaam. Chakra komt uit het Sanskriet en betekend letterlijk wiel. Op je lichaam zijn 7 chakra punten die ieder een eigen kleur hebben. Samen vormen ze een hele regenboog. Wanneer een chakra geblokkeerd is, betekend dat je lichaam uit balans is en dat de betreffende chakra met de bijpassende kleur geheeld moet worden. Daar wilde ik meer van weten.

Mijn vervolg studie werd dan ook kleuren therapie. Hier leerde ik nog meer over de helende werking van kleur en niet alleen over chakra’s hoewel deze er wel een belangrijk deel van uitmaken.

Kleur is heel persoonlijk, kleur heeft voor iedereen een andere betekenis. De betekenis van rood, mijn favoriete voorbeeld, is voor mij anders dan voor jou. Rood kan namelijk liefde, gevaar, brand(weer), stoppen, warmte of pure chocolade betekenen. En ik denk dat je er nog wel meer kan verzinnen. Wanneer je met rood gaat werken is het belangrijk dat je de goede kleur rood hebt.

Ook zonder betekenis heeft rood zijn eigen kracht. Rood is een stimulerende kleur, het maakt je actief. Een slechte kleur voor je slaapkamer dus. Rood is ook de kleur van het basis chakra, je stuitchakra. Wanneer deze chakra niet goed functioneert, is er iets in de basis van je zijn niet op orde. Je kan dit de genezing van dit probleem ondersteunen door bijvoorbeeld rood te dragen, rood te eten of door een kleur meditatie te doen. Maar ook wanneer je het koud hebt, helpt het om iets rood aan te trekken. De kleur zorgt voor extra verwarming.

Prachtig hé, wat je allemaal met kleur kan doen? Tijdens de Volle Maan Challenge die ik organiseer gebruik ik een kleur meditatie om connectie met de maan te maken. Door de kleur op verschillende manieren in de meditatie te verwerken, ga je de kleur tijdens de meditatie beleven. Ervaren? Schrijf je dan in voor de Volle Maan Challenge: www.vollemaanchallenge.nl

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten