Heks en Voeding 1

De keuze om de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur te doen, had niets met hekserij te maken. Ik kwam tot deze opleiding via een heel ander pad. Het pad van de les die te leren had.

Na de geboorte van mijn dochter had ik veel maar last van hoofdpijn. Soms gewoon hoofdpijn, maar vaak ook migraine waardoor ik niet kon werken. En dat zat mijn afdelingshoofd natuurlijk niet lekker. Ik moest maar eens uitzoeken waar het door kwam. En dat heb ik gedaan van de computer instellingen tot mijn ogen op laten meten, maar het hielp allemaal niet.

In januari 2013 ging ik even thee halen in mijn lunch pauze. En bij het thee doosje kreeg ik een korting bon  voor een cursus suikervrij eten. Ik weet nog dat ik dacht: “Waarom zou ik dat willen?”. Maar ik was nieuwsgierig geworden en ik ging toch even op de bij behorende website kijken. Daar las ik dat overmatig gebruik van suiker kan leiden tot hoofdpijn (en vele andere dingen). Toen begon er een hele grote alarm bel te rinkelen. Sinds de zwangerschap van mijn dochter was er iets in mijn voedingspatroon veranderd. Ik was meer gaan snoepen, iets wat ik daarvoor nauwelijks deed.

Ik besloot me in te schrijven voor de cursus. En na een week of twee suiker te hebben gemeden, had ik een stuk minder last van hoofdpijn. Het was nog niet helemaal weg, maar het was een stuk minder. Dat voeding zoveel invloed had op je lichaam, daar had ik nooit bij stil gestaan. Mijn interesse was gewekt. Ik begon me meer en meer te verdiepen in wat nou gezonde voeding is.

Op internet kom je heel veel informatie tegen over gezond eten, te veel. Je ziet door de bomen het bos niet meer. De een roept de je geen brood moet eten, de ander dat je helemaal glutenvrij moet, de derde dat melk niet goed voor je is en de vierde roept dat je plantaardig moet eten. Maar wat is nou waar???

Geen idee meer hoe het precies gegaan is, maar de opleiding Natuurvoedingsadviseur kwam op mijn pad. Nadat ik de open dag bezocht had, heb ik me aangemeld. Ik wilde weten hoe de vork nou werkelijk aan de steel zat.

Morgen volgt de rest, anders wordt het een heel lang verhaal. Fijne dag!

Liefs,

 

 

 

PS: Bij de Volle Maan Challenge maak ik ook gebruik van gezonde voeding. Weten hoe? Schrijf je in!

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten