Heks en Voeding 2

Gisteren schreef ik hoe het gekomen was dat ik geïnteresseerd geraakt was in gezonde voeding. Dat ik begonnen was met een cursus suikervrij eten en dat dat groeide en groeide. Uiteindelijk kwam de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur op mijn pad en besloot ik de opleiding te gaan volgen om te weten hoe de vork werkelijk aan de steel zat.

De opleiding was veel, veel theorie, veel huiswerk en ook praktijkopdrachten. Ik moest onder andere stage lopen en cliënten behandelen. Ook in de les werd er geoefend met het geven consulten. En bij 1 van deze oefeningen kreeg ik kippenvel. Het voelde als een heksen consult of een goede rune legging, het klopte. Weer vielen er allerlei puzzel stukje op hun plaats. Ik wist dat ik op de juiste weg was.

Gedurende de opleiding kwam ik ook steeds meer tot de realisatie dat ik onderweg terug naar mezelf was. De laatste jaren hadden mijn kinderen bepaald wat ik deed, dat krijg je met baby’s en peuters, maar nu was het weer tijd voor mij. Het heks zijn werd steeds belangrijker, natuurlijker leven werd steeds belangrijker. Ik vond en maakte er ook steeds meer ruimte voor. En dat voelde zo goed.

Wat ook hielp is dat een docent had die precies begreep waar ik het over had. Ze bood me zelfs de kans om een tweede presentatie te doen en te vertellen over het heks zijn. Maar dat heb ik niet gedaan, ik heb het gewoon verteld toen het ter sprake kwam. Mijn tweede docent vond het ook fantastisch en begon me allerlei vragen te stellen. Wat mij weer inspiratie gaf voor mijn eind presentatie. Ook mijn mede studenten vonden het niet raar, iedereen nam het aan zonder oordeel. Dat was heel fijn.

Na mijn examen ben ik verder gegaan met Kind en Voeding, ook op basis van natuurvoeding. Ook een hele mooie ervaring die me weer andere inzichten bracht en kennis liet maken met de denkwijze van reguliere diëtisten voor wie natuurvoeding een enorme schok was. Ook hier werd me weer meer duidelijk hoe belangrijk gezonde voeding is.

Toch kwam mijn praktijk als Natuurvoedingsadviseur vorig jaar niet van de grond, hoe goed ik mijn best ook deed. Aan het einde van het jaar was het me duidelijke, het kwam omdat ik niet deed wat ik wilde. Ik volgde mijn hart niet.

Mijn pad ligt bij het werken vanuit mijn heks zijn en daar mijn voeding kennis en kleuren kennis bij toepassen. De Volle Maan Challenge wordt het eerste project waar ik dit ga doen. Ik ga voeding hier gebruiken om tijdens de maan viering connectie te maken en na de viering weer met beide voeten op de grond te komen.

Wil je ervaren hoe? Doe dan mee met de Volle Maan Challenge en schrijf je hier in!

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten