Het moet anders

Ik zag het helemaal voor me, zo moest het gaan worden, mijn presentatie over de maan. Een mooie slideshow presentatie met een geweldige achtergrond en fantastische foto’s. Alleen dat was niet de bedoeling. Het universum gaf me twee waarschuwingen en toen een spreekwoordelijke schop onder mijn kont. Het moest anders.

Door Ladies Circle Ede ben ik gevraagd om wat te komen vertellen over leven met de maan. Ik had meteen het gevoel dat ik het moest doen. Alleen een maand geleden lukte me dat nog niet. Een voorbereidingstijd van 2 dagen was voor mij wat te kort. Bovendien was dat de eerste week na mijn longproblemen en kerstvakantie dat ik weer aan het werk was.

Gelukkig was een maand later ook een optie. Dat paste mij beter en nadat ik weer op mijn netvliezen had wat ik moest gaan doen, ging ik aan de slag. Eerst nadenken hoe ik de presentatie precies zou gaan vormgeven. Wat moest de inhoud worden? Die ideeën kwam vanzelf. Nog even overlegd met mijn contactpersoon en toen verder over de inhoud gaan nadenken.

Het onderwerp werd: “De Maan, aan de hemel, in het jaar en in jouw”. En onder die vlag zou ik vier cycli behandelen. Ik zag het helemaal voor me. Toen ik de slideshow in elkaar ging zetten, stuitte ik al op een soort weerstand. Ik wist ineens niet meer zo goed wat ik erin moest zetten. Ook kon ik niet de juiste afbeeldingen vinden. Alleen wanneer ik mijn verhaal hardop vertelde, vloeide het. Dat had al genoeg moeten zijn, maar ik zag het niet. Ik zwoegde gewoon door.

’s Woensdags was ik jarig en die dag wilde werken gewoon niet lukken. Ik zat alleen maar op internet te surfen. Toen ik met longproblemen (weet nog steeds niet wat het is) op bed lag in december, had ik RuPaul’s Drag Race ontdekt op internet. Eén van de dragqueens die daar aan mee deed, had in het bijzonder mijn interesse gewekt en ik besloot haar te googlen. Ik vond een video op YouTube waar ze zittend voor een publiek haar verhaal deed. Ze zat daar, alsof ze bij je thuis zat, ontspannen en gezellig te praten. Nog een hint, maar ik had nog niks door.

Vrijdag middag belde mijn contact persoon bij Ladies Circle Ede met de laatste details. Ik vroeg haar onder andere of ik mijn laptop mee moest nemen om mijn slideshow te laten zien. Haar antwoord was: “Dat kan, maar je moet je wel afvragen of dat wat toevoegt.” Toen begon er een klein lichtje te branden. Op het moment van het telefoontje liep ik met mijn zoon op een open dag van een middelbare school, dus een echt laaiend vuur werd het nog niet.

De volgende ochtend onder de douche, de plek waar vaak de beste ideeën ontstaan, viel het kwartje en brandde er ineens een laaiend vuur. De slideshow lukte niet omdat hij niet nodig was! Die video van de dragqueen was om me te laten zien hoe het moest en de opmerking van mijn contactpersoon was de spreekwoordelijke schop onder mijn kont die ik nodig had. Het moest anders, beter, persoonlijker en intiemer. Ik ga er heen met alleen mijn maanlamp en een stuk karton en ik ga mijn verhaal vertellen.

Soms ben je zo druk in je hoofd dat je niet door hebt wat er gebeurd. Gebeurtenissen kunnen bijvoorbeeld voor veel verstoring zorgen. Maar gaat het niet zoals het moet, dan moet het zoals het kan. En weet je, dat is vaak beter dan dat je in je hoofd had.

Leef vanuit je hart.

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten