Hoe gezond ik eet?

Het is grappig hoe mensen altijd voorzichtiger over hun voeding gaan praten wanneer ik ze vertel wat ik doe. Blijkbaar mag je in mijn bijzijn niet over ongezonde dingen praten, heel gek. Denken ze nou echt dat ik alleen gezond eet?

Nou nee, dat is niet zo. Ik ben ook maar een mens met mijn sterke en zwakke punten. En ook ik lust af en toe best iets wat niet zo gezond is. Ik ben zeker niet perfect, gelukkig niet lijkt me erg saai.

Het grootste gedeelte van wat ik eet is gezond. De maaltijden van mijn gezin maak ik van verse producten, ik gebruik geen kant-en-klaar producten. Ik probeer minstens 1 keer per week geen vlees op tafel te zetten en het vlees dat op tafel komt, is van biologisch oorsprong. De granola waarmee ik ontbijt maak ik zelf en die eet ik vaak met vers fruit en yoghurt. Tussen de middag eet ik vaak zelf gemaakte soep. Door de weeks snoep ik niet of nauwelijks en als ik een tussendoortje eet dan is het vaak fruit of groente.

Vaak ja, want het zijn ook wel eens andere ding. Ik heb een enorm zwak voor chocolade, als kind al. Het liefst met 85% cacao anders vind ik hem te zoet. Sinds ik minder suiker eet, vind ik dingen gauw te zoet. Een leven zonder chocolade kan ik me niet voorstellen. Ik het weekend mag ik graag chocolade hagelslag op mijn brood doen. Soms vind ik dat ik lief moet doen voor mezelf en dan eet ik een stukje chocolade. Tijdens deze wintermaanden mag ik ook graag een beker warme chocolademelk maken voor mezelf. Daarvoor heb ik mijn eigen recept met ongezoete cacaopoeder, ahornsiroop en vanille extract, heerlijk.

Op feestje kan je me ook chips, nootjes, toastjes of iets dergelijks zien eten. Dat vind ook lekker en soms heb ik daar op een feestje ook zin in en dan laat ik het niet staan. Zo zie ja maar, ik ben niet perfect. Ik ben gewoon een mens.

Gezond eten is belangrijk, daar geloof ik in. Maar het is wel belangrijk dat je dat doet op een manier die bij je past. Je zelf allerlei dingen ontzeggen gaat niet werken. Het is belangrijk dat je je voeding in balans houdt. Jouw balans, die past bij jouw manier van leven bij jouw manier van denken en die daardoor voor jou haalbaar is. Anders lukt het niet.

Ik kan je helpen deze balans te vinden. Samen kijken we naar je voedingspatroon aan de hand van een voedingsdagboek. We kijken ook naar je dag- en weekindeling en welke mogelijkheden dat biedt. Dan veranderen we je voedingspatroon stap voor stap zodat het voor jou te doen blijft. Interesse? Wil je meer weten? E-mail me info@akka-natuurvoeding.nl en dan gaan we samen aan de slag met een gezond voedingspatroon dat bij jou past.

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten