Instrumenten

Wanneer je begint met hekserij, dan lees je over de instrumenten die je hoort te gebruiken. Dingen als een athame, staf of bezem komen al snel naar voren. Waar dienen die instrumenten voor en heb je ze echt nodig?

 

Hoe kom je aan instrumenten

In mijn opleiding HeksenMagie leer je over het gebruik van de athame, de staf en de bezem. Het zijn belangrijke instrumenten die je helpen focussen en met tijd en ervaring je magie versterken. Instrumenten zijn heel persoonlijk en komen vanzelf op je pad.

Goede instrumenten koop je eigenlijk niet via een webshop. Vaak heb je ze al in huis of je komt ze tegen wanneer je op een rommelmarkt bent of aan het winkelen. Vaak op een moment waarop je het niet verwacht, maar er wel voor open staat. Mijn athame is bijvoorbeeld een briefopener die een collega van mij voor me mee nam van een evenement. Mijn kelk is een schaaltje met zilveren rand dat ik kreeg toen mijn oma naar het bejaardentehuis ging. Mijn bezem was een kadootje van een heksenvrienden.

Zelf dacht ik dat ik een staf moest hebben. Daar was ik echt naar op zoek. Met mijn heksenvriendinnen liep ik in een bos en vond een mooie, lange tak, daar wilde ik een staf van maken. Maar de inspiratie voor de staf kwam niet. Hij heeft maanden lang in mijn gang gestaan. Een week voor mijn inwijding realiseerde ik me dat ik geen staf maar een zwaard moest hebben. In de slaapkamer op de kast lagen al heel lang twee zwaarden die ik van mijn vader had gekregen. Ze waren van mijn opa geweest en het waren oude leger zwaarden. Toen ik ze pakte, wist ik meteen dat ik welke van de twee ik moest hebben.

 

Instrumenten moet je reinigen

Wanneer je het instrument voor jou vindt, dan moet je het eerst reinigen. Of je instrument nu tweedehands is of nieuwe, er zit energie is van andere mensen. Mensen die het gebruikt hebben of van de mensen die het gemaakt hebben. Want wanneer je iets maakt of ergens mee werkt, dan blijft er iedere keer dat je ermee bezig bent een beetje van jouw energie aanhangen. Normaal merk je dat niet, maar jouw magisch werk draait om jouw energie. Als er aan een instrument nog de energie van iemand anders kleeft, dan stuur je ongewild “verkeerde” energie mee met je spreuk of handeling. De uitkomst van je magische werk zal dan anders zijn. Daarom is het schoonmaken van je instrumenten belangrijk.

Door regelmatig met je instrumenten te werken, komt jouw energie er steeds meer in. Iedere keer dat jij je athame vast pakt blijft er een beetje van jouw energie achter. Dit zorgt ervoor dat je athame met iedere handeling krachtiger wordt. Daarom mogen andere mensen jouw instrumenten ook niet aanraken. Ik heb bijvoorbeeld een extra bezem die ik niet voor mijn magisch werk gebruik, maar die andere gebruiken tijdens workshops en dergelijke.

 

Wat doet een instrument

Zoals al gezegd, is magisch werk werken met energie. Jouw energie. Een instrument zorgt ervoor dat je jouw energie kan focussen naar bijvoorbeeld een bepaald punt. Hierdoor wordt je energie krachtiger en komt het sneller waar het zijn moet. En omdat de instrumenten persoonlijk zijn, komt er steeds meer van jouw energie aan. Ook dit helpt om je magische werk krachtiger te maken.

Maar het belangrijkste instrument is jouw lichaam. De energie die jij via je instrumenten het universum in zendt, komt uit jou lichaam. Vanuit je buik gaat het via jouw instrument het universum in. En ja, je kan ook magie doen zonder instrumenten.

 

Je lichaam als instrument

Het kan voor komen dat je geen instrumenten bij je hebt en je toch aan magie wil doen. Of het kan zijn dat je nog geen instrument hebt of het werken met instrumenten niet fijn vind. Allemaal mogelijk. Dan gebruik je de twee belangrijke instrument die je eigenlijk altijd bij je hebt; je intentie en je handen.

Wanneer je instrumenten gebruikt, gaat je energie vaak via je handen de instrumenten in. Zonder instrumenten kan je je handen gebruiken om je energie te focussen. Met je handen stuur je dan de energie en de intentie naar waar je het nodig hebt. Gewoon door te duwen, of juist je handen naar je toe te bewegen of te wijzen bijvoorbeeld. Waar dacht je anders dat het woord handelingen vandaan kwam?

 

Wel of geen instrumenten

De keuze om te werken met instrumenten is net zo persoonlijk als de instrumenten zelf, het moet bij je passen! Persoonlijk werk ik thuis met instrumenten, maar als ik in het bos ben werk in bijvoorbeeld met mijn handen. Dan zet ik ongewenste energie op mijn handen en laat het door de wind weg blazen.

Hoe jij kiest om te werken is aan jou en dat is het mooie van hekserij.

Leef vanuit je hart.

Liefs,

 

 

PS: Begrijp je helemaal wat hier bedoelt wordt en wil je meer leren over magisch werken en hekserij? Misschien is HeksenMagie dan wat voor jou. Neem eens een kijkje.

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten