Imbolc – Sacha’s Chili

Imbolc is het feest van het vroege voorjaar. Het feest dat de terugkomst van het licht en de warmte viert. Deze spicy chili staat symbool voor de terugkerende warmte. Buiten is het nog koud, maar de warmte komt nu al van binnen.

Meer over het Imbolc feest vind je hier: https://akka-natuurvoeding.nl/imbolc-in-de-buik/

 

Sacha’s Chili

Portie: 2 personen

Ingrediënten:

  • 400 gr kidneybonen
  • 200 gr mais
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 grote ui
  • 200 gr ananas
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 120 gr zilvervlies rijst
  • Zout en peper naar smaak

 

Bereiding

  1. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Voeg de rijst toe en laat het in ongeveer 35 minuten gaar koken (of volg de aanwijzingen op de verpakking)
  2. Groente uit blik in een vergiet afspoelen en uit laten lekken
  3. Maak de ui schoon en snijdt hem in grove stukken
  4. Maak de knoflook schoon en pers hem uit
  5. Doe de olijfolie in een braadpan of wok en fruit de ui en de knoflook
  6. Voeg de chilipoeder en de cayenne peper toe en roer goed door de ui
  7. Voeg dan de tomaat en ananas toe en laat alles even sudderen met de deksel op de pan
  8. Voeg daarna de bonen en mais toe en laat alles goed door warmen
  9. Breng eventueel op smaak met peper en zout
  10. Serveer de chili en ruist apart.

 

Tip: Deze chili is sin carne, om er chili con carne van te maken voeg je na de uien en knoflook eerst 250 gr gehakt toe die je rul bakt voordat je de pepers toevoegt.

Share This: