Laat het zijn

Of het nu kwam door het verzetten van de klok of omdat ik vorige week maandag vrij had, maar alles wat ik voor vorige week op de planning had staan lukte niet. Schrijven niet, editen niet, alleen de social media posts kwamen met veel moeite tot stand. Ik kon maar niet in het ritme komen.

Op maandag was ik vrij, mijn kinderen hadden geen school, en op dinsdag begon ik de dat met een bezoek aan de kapper. Een heerlijk relaxt begin van de week. De week ervoor was ik tijdens de herfst vakantie ook vrij geweest. Ik begon de week dus met een relaxte state of mind.

Voor dinsdag middag had ik nog niet echt iets op de planning staan. En ik besloot er een soort semi werkdag van te maken door mijn altaar op orde te brengen. Mijn altaar is belangrijk voor mijn werk als heks en wat erop stond paste niet meer bij hoe ik me voelde en niet meer bij de tijd van het jaar. Tijd om het altaar aan te passen en daar heb ik de tijd voor genomen.

Pas woensdag ging ik serieus aan de slag. Planning maken, social media posts doen op woensdag en schrijven op donderdag. Helaas, dat liep anders. Er kwamen wat dingen op mijn pad die mij nogal afleidde. Een social media post lukte woensdag nog wel, maar verder kwam ik niet.

Donderdag begon ik met een wandeling in het bos om mijn hoofd leeg te maken. Dat lukte, gelukkig. Het lukte me ook om in het bos foto’s te maken van de locaties waar ik in het weekend foto’s voor mijn website wilde maken. Eenmaal thuis gebeurde er weer wat en ging ik weer de verkeerde kant op.

Ook in het weekend ging het anders met het maken van de foto’s. Het was druk in het bos en daardoor konden we niet op elke die ik uitgezocht had foto’s maken. Dus dan maar de locaties nemen die wel konden en een aantal nieuwe erbij. Gewoon dingen die op ons pad kwamen. Hier kwamen we doordat mijn kinderen die kant op wilde.

Heb ik nu een slechte week gehad? Nee, niet bepaald. Op het moment dat ik merkte dat de week anders zou verlopen dat ik in gedachten had en in mijn planning had staan, heb ik mijn planning losgelaten. Ik heb dat wat op mijn pad kwam er laten zijn, omdat ik voelde dat dat er moest zijn. Het was op dat moment belangrijker dan mijn planning.

Ook tijdens de fotoshoot voor mijn website moest ik mijn planning los laten. Waarom? Ik kon de locatie waar ik foto’s wilde maken forceren, maar dan zou het geen ontspannen shoot geweest zijn. Dat zou voor onnodige stress gezorgd hebben en dat zou je terug gezien hebben in de foto’s. Maar door alles gewoon te laten zijn, zijn het prachtige foto’s geworden hebben we een ontspannen middag in het bos beleefd.

Soms moet je dingen een beetje forceren, maar meestal is het verstandiger om de dingen er gewoon te laten zijn. Alles komt namelijk zoals het moet en op de tijd dat het moet. Let maar eens op.

Leef vanuit je hart.

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten