Maan van het Geven

Het is vandaag volle maan, maar mijn gevoel rijmt niet met de energie van de maan. Ik zit in de derde dag van mijn menstruatie en ik ben moe terwijl de energie van de maan uitbundig is. De energie van de maan is hoog en die van mij is laag. Dat voelt heel tegen natuurlijk. De hoge energie van maan zorgt ervoor dat ik minder slaap en dat terwijl ik op dit moment juist slaap nodig heb!

Deze volle maan heet de Maan van het Geven en het thema is offeren. Het is een moment om eens kritisch naar jezelf te kijken. Wie ben ik, wat doe en wat kan ik, maar vooral wat dient mij niet meer. Het is tijd om dat los te laten waar je klaar mee bent. En dat kan van alles zijn, een eigenschap, een relatie of een onhebbelijkheid. Tijdens deze volle maan ga je dat offeren, je gaat er afscheid van nemen. En dat is best emotioneel en gek genoeg past dat wel weer bij mijn stemming.

Toen ik elf jaar geleden in opleiding was bij de Heksehoeve, vierde we deze maan in de tuin van de hoeve. Voor de viering maakte we eerst kransen van eikentakken die we tijdens de viering op ons hoofd droegen. Tijdens de viering heb afscheid genomen van de dreuzel in mijn en mijn heks zijn volledig omarmt. Een emotioneel moment waarbij de tranen over mijn wangen vloeide. Maar een moment dat ik nu, elf jaar later nog voel in het diepste van mijn zijn.

Doordat ik met de jaren erna erg heb late mee slepen door de dagelijkse dingen, is mijn heks zijn op de achtergrond geraakt. Pas de laatste vier jaar ben ik er steeds intensiever mee aan de slag gegaan. En nu sta ik weer in verbinding met mijn gevoel, mijn intuïtie. Ik leef met de natuur en geniet van al het moois dat Moeder Aarde mij te bieden heeft.

Vanavond is het weer de Maan van het Geven en mijn gevoel zegt mij dat ik mijn dreuzel kant nog een keer moet offeren zodat ik de heks in mij volledig kan omarmen. En dat ga ik vanavond doen. Samen met nog twee andere dingen ga ik vanavond de dreuzel in mij offeren aan het vuur en Moeder Aarde. Het is de hoogste tijd om de heks alle ruimte te geven en volop van het leven te genieten.

Ben jij bereid om dingen op te offeren om te kunnen zijn wie je werkelijk bent?

Leef vanuit je hart!

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten