Met het oogstfeest Mabon staan we stil bij de schatten die Moeder Aarde ons gegeven heeft. De overvloed die ze ons gebracht heeft en daar tonen we onze dankbaarheid voor. Dit kan door middel van een mooi ritueel, maar het kan ook door middel van meditatie.
Dit recept past prachtig bij dit oogst feest omdat het granen, noten en fruit combineert. En de appel is helemaal een magische vrucht.
- Ingrediënten:
• 220 gr meel
• 200 gram boter
• 200 gram (oer)suiker
• 3 eieren
• 50 ml melk
• 2 appels
• 50 gr blanke hazelnoten
• 2 tl bakpoeder
• 1 tl kaneel
• 1 tl vanille extract
- Bereiding:
1. Schil de appels en snijd in kleine stukjes
2. Hak de hazelnoten in grove stukken
3. Meng de appel met de hazelnoten, kaneel en vanille extract en laat dit ongeveer een uur staan in een afgesloten schaal
4. Verwarm de oven voor op 170°C.
5. Mix de eieren en suiker tot de romig geheel.
6. Mix de eieren er 1 voor 1 door en voeg daarna het meel, het bakpoeder en de melk in delen toe.
7. Spatel nu het appel mengsel door het beslag.
8. Doe het cakebeslag in een springvorm en zet de springvorm in het midden van de oven.
9. Laat de cake in 45 minuten mooi bruin en gaar worden.