Tijd voor studie

Zondag avond voelde ik het al, ik wilde niet dat mijn kinderen weer naar school gingen. Het was een hele gezellig week geweest en van mij mochten ze nog wel een week thuis blijven. Vorige week was er veel tijd voor quality time met mijn kinderen en dat zou ik deze week gaan missen.

Want als ze naar school gaan, willen ze na school ook weer met vriendjes en vriendinnetjes spelen. Dan hebben ze geen tijd meer voor mama en papa. Heel vervelend voor mij. Gelukkig mocht ik gewoon weer aan het werk.

Maar daar stond mijn hoofd maandag nog niet naar. Ik had gewoon geen zin om aan het werk te gaan. Ik besloot te beginnen met het opruimen van mijn mailbox. Alle spam eruit en overige mail lezen. Daarbij stuitte ik op een mailtje van een gratis online programma met tips en ideeën om je droom bedrijf te manifesteren.

Ik volg deze persoon al heel lang en ik weet wat ze te bieden heeft, dus ik besloot te gaan kijken. Meestal wanneer je praat over een gratis cursus of challenge, dan heb je het over iets waar je eigenlijk net niks mee kan. Je krijgt dan heel veel informatie, maar net niet genoeg om er mee aan de slag te kunnen. Daarvoor moet je dan een programma aanschaffen.

Deze was het anders. De video’s waren lang en de inhoud was heel interessant. Ik heb alleen maar zitten schrijven. Steeds weer de video op pauze om aantekeningen te maken. Heel veel inspiratie en tips waar ik meteen mee aan de slag kon, ware het niet dat na de laatste video mijn werkdag voorbij was en ik mijn kinderen van school kon halen.

Ondanks dat ik de hele dag sluimerende hoofdpijn had, voelde ik me heel goed na een dagje studeren. Ik had de dag besteed aan het vergroten van mijn kennis met betrekking tot mezelf en mijn bedrijf. En de groei die ik had doorgemaakt was duidelijk voelbaar in mij. Het borrelde en het bruiste. Er kwamen allerlei ideeën naar boven borrelen over hoe ik mijn bedrijf kon verbeteren.

Een heerlijk gevoel dat me heeft doen besluiten om in ieder geval maandelijks een studie dag in te plannen en misschien zelfs wel iedere twee weken. Zo tijd voor mijn eigen ontwikkeling, is ook me-time. Het is investeren in jezelf, in je eigen groei. En dat is zo belangrijk wanneer je ondernemer bent, maar helemaal als mens.

Want investeren in jezelf, op welke manier dan ook, laat je groeien en een betere versie van jezelf worden. Je komt tot steeds betere en mooiere inzichten. Je ontwikkeld als persoon, als mens. En daar wordt niet alleen jij beter van, maar ook de wereld om je heen. Dus, wat ga jij doen om in jezelf te investeren? Heksen opleiding misschien?

Leef vanuit je hart.

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten