Voel je de herfst?

Op eens was het daar, het najaar. Het regende, het werd kouder en de blaadjes begonnen van de bomen te vallen. Het was gedaan met de zomer, de zon en het warme weer. De kou deed zijn intrede van de ene op de andere dag. Tenminste, dat was wat je ervaarde als je niet opgelet had.

Nog voor de officiële herfst begon, was de zomer al afgelopen. En wanneer je opgelet had, dan had je het al aan voelen komen. Want ondanks dat de dagen nog warm waren, werden de nachten steeds kouder. De dagen werden ook steeds korter en de oogst was rijp.

Allemaal tekenen dat de herfst eraan zit te komen en afgelopen vrijdag is de afsterf fase van de jaar cyclus dan echt begonnen. Het is nu officieel herfst. En ondanks dat het dit weekend nog mooi weer was, zit de herfst in de lucht. Je kan hem ruiken. Ik tenminste wel.

Tijdens mijn laatste bezoeken aan het bos had ik het al gemerkt: de eikels vielen, de paddenstoelen stonden boven de grond en er waren minder vogels in het bos. Ondanks dat het nog mooie weer was, was het een stuk stiller in het bos geworden. Een groot deel van de vogels was al weg.

Maar ik merkte het niet alleen aan de natuur om mij heen. Ik merk het ook in mijn lijf, in mijn hoofd en in mijn doen en laten. De behoefte aan rust wordt groter, mijn energie niveau is langzaam aan het dalen en de behoefte aan warmte binnen wordt steeds groter. ’s Avonds weer gezellig met een dekentje op de bank en zo nu en dan een warme chocolade melk, heerlijk.

Ook ben ik me steeds meer inwaarts aan het keren als het gaat om mijn ontwikkeling. Ik krijg steeds meer het gevoel dat wat ik nu nodig heb, zich al in mij bevindt. Het is tijd om te oogsten, om alle inspanningen van de rest van het jaar op een rijtje te zetten en te reflecteren. Wat heb ik gedaan, wat heb ik bereikt en hoe ga ik daar nu mee verder?

De energie en het thema van de komende volle maan sluit daar perfect bij aan. Het past bij het gevoel dat ik nu heb. De Maan van de Voorouders staat voor onsterfelijkheid en reflectie van de keuzes die je gemaakt heb. En dat is precies waar ik aan toe ben.

Heb jij dat gevoel ook en wil je er het beste uithalen? Mag ik je dan inspireren met een prachtige maanviering? Met mooie meditaties, recepten, een ritueel en tips laat ik je een prachtig reflectie moment beleven tijdens de volle maan van 5 oktober. Ervaar de Maan Magie van 5 oktober: http://akka-demie.nl/?product=online-maan-vieringen

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten