Volgens mij niks….

Ik zag er tegen op, terug kijken op het afgelopen half jaar. Voor mijn gevoel had ik niks bereikt. En dat blokkeerde me ook, want als ik er even snel over nadacht, dan schoot me ook niks te binnen. Stiekem schaamde ik me er een beetje voor. Daar zat ik een maanviering voor te bereiden met als onderdeel terug kijken op het afgelopen half jaar en ik had niks bereikt.

Tenminste, dat dacht ik. En omdat ik dat steeds mijn gedachte was, was ik er ook van overtuigd; Ik ga mijn maanviering doen en ik ga niks opschrijven. Ik zag zelfs bijna van mijn maanviering af omdat ik toch niks had om op te schrijven.

Geblokkeerd door mijn eigen overtuiging. Ik dacht dat het zo was, dus schoot mij niks te binnen, dus was het zo. En dat alleen maar doordat het de eerste gedachte was die me te binnen schoot toen ik de maanviering aan het samenstellen was: “Dat wordt voor mij dan een kort lijstje.”

Maar zoals altijd zorgt het universum dat alles samen valt. Mijn buren hadden harde muziek opstaan waardoor ik mijn koptelefoon opzette en naar mooi meditatie muziek ging luisteren. Door de muziek werd ik rustig en kwam er ruimte in mijn hoofd. Mijn vuur brandde lekker en in de vlammen kijken maakte mijn hoofd leeg. Ik sloot mijn ogen en focuste me op het afgelopen half jaar. En toen zag ik het, ik zag wat ik allemaal bereikt had.

Ik begon te schrijven en te schrijven en te schrijven en al gauw was mijn bladzijde vol. Het waren niet alleen grote dingen, maar ook kleine. En vooral die kleine subtiele dingen maakte mij trots. Want samen zorgde die kleine dingen voor een mooie grote verandering.

Zo zie je maar weer, je doet meer dan je denkt. We zijn ook te veel gefocust grote dingen, terwijl het vaak de kleine dingen zijn die er toe doen. Het zijn vaak de kleine dingen die grote veranderingen in beweging zetten met prachtige resultaten.

Wat heb jij het afgelopen half jaar bereikt?

 

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten