Winter is coming!

Het wordt weer warm de komende dagen, maar ik kijk uit naar woensdag avond. Dan gaat het namelijk weer onweren en dan zullen de temperaturen weer zakken. Ik zal het maar gewoon eerlijk zeggen: De zomer is mijn minst favoriete jaargetijde!

Ik heb niks met de zomer, niks met warm weer, niks met bezoeken aan het strand en met ijs doe je me ook geen plezier. En sinds het de laatste jaren steeds heter wordt (boven de 25 graden vind ik gewoon te warm) vind ik de zomer steeds minder leuk worden. Ik heb vandaag dan ook een statement T-shirt aangedaan waarop staat: Winter is coming. Want ook al duurt het nog een aantal maanden, het zal weer winter worden.

Ik vind dat de zomer ook overgewaardeerd wordt. Het wordt altijd geadverteerd als het blije, niets aan de hand periode van het jaar. Gek want in de zomer gebeuren dezelfde dingen die ook tijdens de andere jaargetijden gebeuren, maar omdat de zon schijnt is het ineens niet erg mee zo lijkt het. Niet iedereen wordt blij van de zon, een beetje zon is prima. Maar van de hele dag een brandende zon op mijn hoofd wordt ik echt sacherijnig. De zomer is niet mijn beste tijd van het jaar.

En dan dat statement over “een gezond bruin kleurtje”. Als het goed is heb je het hele jaar door een gezonde kleur. Zo niet, dan ben je ziek. Wist je trouwens dat een gebruinde huid helemaal niet gezond is? Een gebruinde huid is een beschadigde huid die een grotere kans op huidkanker heeft. Nou heb ik het geluk dat ik nauwelijks bruin wordt in de zon. Ik verbrand wel en moet dan ook flink smeren wanneer ik een dag buiten ben.

Dat mensen zo naar de zomer toe leven en voorbij gaan aan al het moois dat de herfst en winter te bieden hebben, vind ik echt jammer. Het lijkt af en toe wel of men zich alleen kan focussen op de zon. Er zijn maar weinig mensen die genieten van een koude winter dag en de gezelligheid die de donkere dagen met zich mee brengen. Om over de waardering van een najaarsstorm nog maar te zwijgen.

Natuurlijk heeft de zomer ook zijn mooie kanten. Het is langer licht waardoor de gewassen kunnen groeien en rijpen zodat we in het najaar weer een mooie oogst hebben. Je gaat wat makkelijker naar buiten, alhoewel ik dat in ieder jaargetijde wel doe. Het leven wordt trager en de scholen zijn een poos dicht zodat we op vakantie kunnen.

Om de komende warme dagen door te komen, ben ik een ice tea op basis van kruidenthee aan met maken. Ik heb gekozen voor kruiden waar ik blij van wordt en die voor mij verfrissend werken. De thee ga ik zoeten met een zelfgemaakte lavendel siroop. Die heb ik vorig jaar voor het eerst gemaakt en die werkt heerlijk verfrissend. Zo hoop ik de komende dagen het hoofd en mijn lijf koel te houden. Dan ga ik donderdag weer genieten van de regen. Door die hete dagen leer ik de regen wel weer meer waarderen.

Omdat ik mijn kennis graag met je deel, wil ik je met liefde zelf een heerlijk ice tea op basis van kruidenthee leren maken. De komende weken geef ik nog 3 workshop waarbij je je eigen kruidenthee kan samenstellen. Voor volgende week dinsdagavond zijn er nog een paar plekken vrij! (Meer informatie vind je hier.) Mag ik je dan verwelkomen aan mijn keukentafel?

Doe rustig aan de komende dagen, winter is coming, en leef vanuit je hart.

Liefs,

Deze website maakt gebruik van Google Analytics cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten